Pooiers veroordeeld tot 7 jaar cel

Pooiers veroordeeld tot 7 jaar cel

Berichtdoor Windhondje op vr 28 aug 2015, 14:58

BORGERHOUT / ANTWERPEN - Drie leden van een criminele organisatie die in Nigeria meisjes ronselde om ze in België te werk te stellen in de prostitutie, hebben celstraffen tot zeven jaar gekregen. Minstens drie van de meisjes waren nog minderjarig. Ze moesten een voodooritueel ondergaan, zodat ze zich gedwee zouden blijven prostitueren.
De politie kwam de organisatie in november 2016 op het spoor tijdens een actie tegen verdoken prostitutie. Via een online seksadvertentie kwam de politie bij twee prostituees terecht die zich vanuit een woning in Borgerhout prostitueerden voor pooier Luke M. (34).

Een van hen, met werknaam ‘Stefanie’, vertelde dat ze 17 jaar was toen ze eind 2015 samen met nog drie andere meisjes geronseld werd in Benin City, Nigeria. ‘Mama Destiny’ had hen wijs gemaakt dat ze in Europa als kinderoppas konden werken en naar school mochten gaan. De vrouw ronselde meisjes voor Mercy J. (36), de leider van de Belgische tak van de organisatie.

De slachtoffers moesten eerst een voodooritueel ondergaan, waarna ze naar Libië werden gebracht. Daar kregen ze te horen dat ze zich dienden te prostitueren. Als ze weigerden, zou de voodoopriesteres hen gek maken. Mensensmokkelaars zetten hen vervolgens in een rubberbootje richting Italië. Hun bootje sloeg lek, maar ze konden gered worden en belandden in Lampedusa.

’t Keteltje

‘Stefanie’ reisde met behulp van telefonische instructies van Mercy J. naar Brussel, waar ze de eerste nachten in de woning van Kwabena B. (26) verbleef. Mercy J. bracht haar daarna naar Luke M. in Antwerpen, die haar afspraken regelde. Ze had soms drie klanten per dag en moest al haar geld afgeven om een smokkelschuld van 30.000 euro af te betalen.

Een 16-jarig meisje belandde ook in Antwerpen en prostitueerde zich voor Mercy J. in ‘t Keteltje in het Schipperskwartier. Een derde slachtoffer van 17 werd kort na haar aankomst in Brussel opgepakt en gerepatrieerd naar Italië. Het vierde meisje belandde in Barcelona en kon nooit worden geïdentificeerd.


http://www.gva.be/cnt/dmf20170616_02928 ... se-meisjes

Windhondje
 
Berichten: 1
Geregistreerd: vr 28 aug 2015, 14:51

Re: Pooiers veroordeeld tot 7 jaar cel

Berichtdoor Penatrator op ma 08 mei 2017, 19:04

Opgeruimd staat netjes

Penatrator
 
Berichten: 19
Geregistreerd: zo 08 maart 2015, 12:54

Pooiers veropordeeld tot 7 jaar cel

Berichtdoor Glyclocapy op do 24 aug 2017, 18:58

Het kost me €15 voor een Wo1 medaillie die heel prima in staat is. Die link van Auke is ongeveer 30 jaar jonger, minder in staat en toch nog eens dat bedrag. Zou ik ook niet willen.

Glyclocapy
 
Berichten: 1
Geregistreerd: wo 09 aug 2017, 21:37
Woonplaats: USAKeer terug naar Nieuws uit de Prostitutiebranch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast