Ex-tbs'er slaat vrouw dood en steekt prostituee neer

Ex-tbs'er slaat vrouw dood en steekt prostituee neer

Berichtdoor moderator op do 08 sep 2016, 16:53

Bij twee gewelds­incidenten in Leeuwarden is maandag een vrouw om het leven gebracht en raakte een prostituee, zwaargewond. De overleden vrouw werd diverse keren met een fles op haar hoofd geslagen. Zij overleed ter plaatse. De verdachte in beide zaken is een 38-jarige voormalige tbs'er uit Leeuwarden.

De verdachtte meldde zich aan het eind van de middag op het politiebureau. Het bureau staat op enkele honderden meters van de Oude Lune, de plek waar de man rond 17.15 uur een vrouw van middelbare leeftijd met een fles talloze malen op het hoofd had geslagen. De vrouw overleed ter plaatse.

Drie kwartier eerder ging de verdachte door het lint op de Weaze, de rosse buurt in het centrum waar hij vaak rondhing. Hij liep in bordeel De Moulin Rouge naar boven en sneed na een worsteling een jonge Bulgaarse prostituee in de keel.

Getuigen zagen hoe het slachtoffer met een verband om haar keel en van onder tot boven onder het bloed op een brancard in een ziekenauto werd geschoven. De verdachte was er toen al vandoor.

Tweede slachtoffer
Hij liep naar de oostkant van de stad. Op het pad langs het riviertje de Potmarge, ter hoogte van de schiphuizen langs de Oude Lune, trof hij zijn volgende slachtoffer, de dame van middelbare leeftijd. Getuigen zagen hem vele malen met een fles op het hoofd van de vrouw slaan.

De trauma­helikopter kwam ter plaatse, maar het medisch personeel kon haar niet meer redden. Gisteravond kon de politie niet zeggen of de verdachte en het slachtoffer aan de Oude Lune elkaar kenden. Mogelijk was ze een toevallige voorbijganger. ,,Op dit moment lijkt het erop dat de twee incidenten los van elkaar staan. Dat zoeken we uit," zegt politiewoordvoerder Kalina Pruntel.

Hoe oud de vrouwen zijn, kon de politie ook nog niet melden. De Bulgaarse prostituee, het eerste slachtoffer, werd naar ziekenhuis MCL gebracht. Ze verkeert buiten levensgevaar en was later op de avond al weer aanspreekbaar.

Bang
Op de Weaze gaat het verhaal dat de 38-jarige verdachte eerder op de dag bij haar op de kamer was geweest om koffie te drinken. De Leeuwarder hing de afgelopen maanden veelvuldig rond in de rosse buurt, zowel bij de straat­dealers als in de bordelen.

Er werd al langer over hem geklaagd. Prostituees waren bang voor hem, omdat hij zich hinderlijk gedroeg. Een bron op de Weaze omschrijft hem als 'een opgefokt figuur, dat je liever voor je hebt dan achter je'. De Leeuwarder weigerde bijvoorbeeld geregeld om peeskamers te verlaten.

De vrouwen durfden er lang niet altijd wat van te zeggen. Verschillende keren moest hij er door uitbaters worden uitgezet. In bordeel Love & Joy mocht hij al niet meer naar binnen vanwege eerdere incidenten. Enkele ondernemers in de rosse buurt vroegen een paar weken geleden of de politie tegen de man kon optreden.

moderator
 
Berichten: 13
Geregistreerd: vr 07 aug 2015, 14:49

Keer terug naar Nieuws uit de Prostitutiebranch

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten